Sidor

lördag 25 september 2010

Rutor & sånt

Jag har märkt att många tycker att det är kul att virka rutor och det finns ju hur mycket fint som helst när jag kikar runt. Eftersom jag inte har tid med så mycket mer än beställningar just nu så lägger jag in lite bilder på lite pre-blogg saker. Även jag hade en period där det virkades mååååååånga rutor. Filtar,babyfiltar, överkast.........................................................
Nedanstående är en filt som i begynnelsen var ett överkast till min "storprins" när han hade en mellanstor säng. När det var dax att byta upp sig till normalstor säng konverterade överkastet till filt och hamnade i soffan.



Även "lillprinsen" skulle ju givetvis ha ett "mammavirkat" överkast och det fick då bli en stor ruta. Tur att han fortfarande har en ganska liten säng för det blir ju en väldans garnåtgång i de yttre varven.

Jag virkade en hel massa bläckfiskar, grisar, amöbor och UFO:N på amigurumivis för ganska många år sedan. Jag har förstås knappt några kvar men jag ska försöka leta fram lite bilder vid senare tillfälle. Den här gröna bläckisen har stannat kvar hos oss i alla fall, så det blev ett litet smakprov.


                                                                     Kramar till er alla!

                                                                       

6 kommentarer:

Änglar & Hjärtan sa...

Vilken fin bläckfisk! Och fina filtar! Jag har fått förfrågan på babyfiltar och ett överkast... Överkast lär ju ta ett tag att virka! :) Men jag tycker det är så mysigt att sitta och virka eller pyssla nu när höstmörkret smyger sig på :)

Förresten så har jag tagit mig friheten att länka till din blogg ifrån min :) Hoppas det är ok.

Ha det bra! Kram Alexandra

Anonym sa...

Mycket fina filtar! Å så charmig bläckis!

Sofia sa...

Älskar när jag får ny inspiration! Det är speciellt kul när man har saknat det på ett tag! =) Tack så mycket! Du gör också riktigt fina saker!

Caroline sa...

Det ÄR superkul att virka rutor =)) Fina filtar!

Handgjorda drömmar sa...

Hej!
Vad fina saker du virkar!! Dina små bakelser är ju helt bedårande söta. Ett av mina framtida projekt är just en filt av mormorsrutor - frågan är bara när.... Gillar dem skarpt.
Roligt att ha dig med i min utlottning - välkommen!
Marie

Anna sa...

ja rutor är kul och det finns ju så många olika också, inte bara mormorsrutor.. hittat en bok med 200 rutor som jag vill ha, engelsk.